Valjevo te čeka

Sve za 10. jun je spremno. Organizatori kažu da Valjevo čeka, kako taj dan, tako i sve zainteresovane trkače i publiku koja želi da podrži Prvi polumaraton u Valjevu.

Oko četiri stotine pari patika nestrpljivo čeka dan kada će protrčati kroz Tešnjar, pored Kolubare i Gradca.

“Sve koji budu trčali ili pratili trku u našem gradu prisustvovaće pozitivnoj atmosferi, biće mnogo zabave, još više nasmejanih, kul ljudi i lepa trasa kojom se trči po Valjevu“, poručuje Nikola Novaković, jedan od organozatora Prvog valjevskog polumaratona.

Broj prijavljenih nadmašio je sva očekivanja grupe organizatora polumaratona.

“Naš cilj je prvenstveno bio četiri stotine trkača, ali je zainteresovanih više od tog broja”, ponosno ističe Nikola i dodaje da će trkačima koji su najavili dolazak iz inostranstva prijavljivanje na licu mesta biti moguće i na sam dan trke.

Organizatori Prvog valjevskog polumaratona dugogodišnji su učesnici drugih trka, pa su svoja iskustva preneli i na domaći teren. Valjevce i goste iz regiona, ali i inostranstva, upoznaće sa rodnim gradom i to na najlepši mogući način. Široke ulice centra grada tog dana će biti zatvorene u terminu trke, a učesnici će imati priliku da na ovaj način obiđu najlepše delove našeg grada. Jedan deo trase vodiće ih i do reke Gradac, koja i dalje slovi za najčistiju u ovom delu zemlje, što će za goste Valjeva predstavljati posebnu avanturu.

“Turisti će doći iz svih gradova naše zemlje, posetiće nas gosti iz svih zemalja regiona, imamo takmičare iz drugih zemalja, čak i sa Kube”, objašnjava Novaković.

Cilj organizovanja ove manifestacije osim promocije zdravog načina života jeste i promovisanje turizma grada u kome živimo.  “U startnom paketu, učesnici dobijaju propusnicu za Narodni muzej u Valjevu, trudićemo se da to ne budu jedine propusnice za kulturno-istorijske znamenitosti Valjeva”, poručuje on.

Organizatori su u ovaj projekat ušli sa mnogo entuzijazma tako da i pored propratne bojazni ne gube snagu. Reči podrške dolaze sa svih strana, pa im ovako kompleksan posao ne pada teško.

Prvu trku gradom u organizaciji mladih entuzijasta podržali su brojni uspešni Valjevci među kojima su Matija Nastasić, fudbaler, Ljiljana Ranković i Tanja Grbić, odbojkašice, kao i Tamara Salaški, atletičarka.

Svi oni koji neće tog dana trčati mogu doći da navijaju i pruže podršku trkačima na ulicama grada. Ova trka ima i humani karakter o čemu će na portalu djurdjevak.com još biti reči.

Ostavite prvi komentar na ovaj članak