Rijaliti iznad svega

Američko stanovništvo (teško) se navikava na izbor čestrdeset i petog predsedinika. Mediji pišu o neverovatnoj slučajnosti da su Simpsonovi još pre šesnaest godina u jednoj epizodi Donalda Trampa proglasili predsednikom Sjedinjenih Američkih Država. Slučajnost ili ne?  “The Simpsons” su se i ovoga puta pokazali vidovitim ili su nas opet uvukli u još jednu teoriju zavere po kojoj su  scenaristi serije u bliskom kontaktu sa onima koji pažljivo  i mnogo unapred odlučuju o sudbini čitavog  sveta.

trump-simpsons-w1200-h630

 

Nisu samo Simpsonovi bili vidoviti, o sudbini ova dva kandidata odlučivale su i životinje (ribe, tigrovi, majmuni, psi) pred koje je stavljen ovaj, ne tako lak zadatak, da predskažu budućeg domaćina Bele kuće. Bilo kako bilo, svet trenutno uveseljava kreativnost koju je ova, kažu najprljavija do sada, kampanja podstakla.

izbori-tigrica

Zvezdano nebo nad Holivudom navijalo je za Klintonovu. Najslavnije žene među kojima su Madona, Keti Peri, Rijana, Lejdi Gaga, Dženifer Lopez, Anđelina Džoli, Barabara Strejsend, Eva Longorija, Anastasija, Maraja Keri agitovale su na različite načine za svog favorita. Nakon što je na Obaminoj inauguraciji pevala himnu SAD-a, Bijonse se  ni  ovoga puta nije libila da pokaže politički stav izjavivši da želi da joj ćerka odrasta u zemlji koju vodi žena.

trump-rihanna

Rijanina objava nakon proglašenja pobednika u trci za Belu kuću (instagram)

Podršku najslavnijih dama  Klintonovoj mnogi su pripisivali feminističkoj stuji Holivuda, međutim za gospođu Klinton navijali su i  slavni muškarci: Džon Bon Džovi, Elton Džon, Riki Martin, Snup Dog, Vil Aj Em, Kanje Vest, Farel Vilijams i drugi. Nakon brojnih afera i prljavih igara kojima su se oba kandidata služila, u javnosti se stekao utisak da Hilari vodi u ovoj trci. Zato i ne čudi što su joj se zvezde priklonile jer bi svi u pobednički vagon. Adel i Nil Jang iz “Aerosmita-a” zabranili su Trampu korišćenje njihove muzike u kampanji.

Trampovi glasači koristili su citat Mahatme Gandija u znak podrške njihovom lideru: “Prvo će ti se smejati, potom će te ignorisati, onda će se boriti protiv tebe, zatim ćeš pobediti”.

trump-7

Scena iz filma “Sam u kući” (facebook.com/9gag)

Stanovnici Amerike predvođeni Lejdi Gagom izašli su na ulice da pokažu nezadovoljstvo zbog sopstvenog izbora. Nameće se pitanje da li su Donaldove pristalice previše tihe ili su Ameriku dominantno naselili Srbi koji prema ovom ekscentričnom milijarderu pokazuju velike simpatije. Sve u svemu, cirkus se nastavlja, a Amerikanci imaju priliku da uživaju u (svojoj tvorevini) rijaliti programu zvanom – izbori.

 

foto: www.animalshirts.net , Vulture , Twitter (naslovna ‏@Knightcartoons), Instagram (So___what), Blic.rs

Ostavite prvi komentar na ovaj članak