PRUŽI KORAK

Ovog leta sam na svom telefonu otkrila aplikaciju “Health” (u obliku srca), od tada do danas svake večeri proverim svoju kilometražu. Ali, od danas to ću činiti na drugoj, mnogo važnijoj aplikaciji “Pruži korak”. Iza ovog dobrog slogana krije se mnogo više. Krije se humanitarna šetnja za prikupljanje sredstava za izgradnju roditeljske kuće “Nurdor” (Nacionalnog udruženja roditelja i dece obolele od raka) u Beogradu.

Ukoliko u Vašoj Play ili App prodavnici na pametnom telefonu potražite aplikaciju Pruži korak, zatim pritisnete na “instalirati” postaćete deo velike akcije za decu obolelu od raka. Obujte najudobnije patike i pravac u šetnju.

Autori ove aplikacije su Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, volonteri Nacionalnog udruženja roditelja i dece obolele od raka, došli su na ideju da se cela zemlja udruži i da svako da svoj doprinos za bolje uslove i zdraviji život mališana obolelih od kancera. Dvoje kreativnih volontera su oktobra 2017. godine krenuli u humanitarnu šetnju posle koje su skupili sredstva za otvaranje onkološke klinike u Nišu. Juče su baš sa tog mesta krenuli u novo pešačenje humanitarnog karaktera, a cilj je dolazak do Beograda.

Svako ko ima želju da pomogne ovoj akciji može poslati SMS poruku sadržaja 1 na broj 1150.

Vaš jedan kilometar čini Nurdor kasu “bogatijom” za 100 dinara.

Aplikacija je osim u Srbiji dostupna i širom sveta. 

Zamolili bismo vas da pešačite, da na društvene mreže delite vaše dnevne rezultate koje prepešačite i da pričate svojim prijateljima o ovoj humanitarnoj akciji kako bismo sakupili što više novca.

U aplikaciji možete videti spisak svih kompanija koje su se odazvale našem pozivu i podržale izgradnju Roditeljske kuće. NURDOR, Tamara i Bogdan ovom prilikom žele da naglase da poziv i dalje stoji otvoren za sve kompanije koje žele da se priključe i budu donatori sredstava kroz aplikaciju.

Priključite se i Vi, pomozite najhrabrijim mališanima!

izvor: blic

Ostavite prvi komentar na ovaj članak