Presek 2019. godine

Kako se na kraju godine svode računi i prave liste koječega, portal djurdjevak.com imaće svoju listu i osvrt na prošlu godinu:

Reč godine prema Oxford rečniku je rodno neutralno “they” (oni), ovaj portal ističe reč koja se proteklih meseci odomaćila kod nas (binge) “bindž” (bukvalno značenje ove reči je prežderavanje i koristi se u formi neumerenosti u gledanju serija).

Za svet (magazin “Time”) ličnost godine je mlada Greta Thunberg, za portal djurdjevak.com ličnost godine dele dva čoveka sa čvrstom kičmom: Vlado Georgijev i Petar Hanke.

Pesma godine: prema broju pregleda na YouTube “Someone you loved” Lewis Capaldi, prema portalu djurdjevak, to je pesma Marka Luisa: “Imao sam ružne sne”.

Za film godine na sajtu IMDb najveću ocenu ima film “Chernobyl” (Černobilj), dok je po ovom portalu najupečatljiviji film u ovoj godini “Joker”.

U svetu su u protekloj godini deca najčešće dobijala imena Gabriel i Olivia (Elijah, Oliver, Sophia), dok su srpska deca najčešće nazivana Lukom i Sofijom (aktuelna su i kratka ženska imena Una, Mila, Lana, Tija).

Prema Netflix-u serija godine je “You” sa preko 40 miliona pratilaca, kod nas je na prvom mestu druga sezona “Senki nad Balkanom” koja je izazvala najveću pažnju publike i preko koje nam je na naše prostore stigao “binge”.

Sajt Ranker kao najboljeg glumca u protekloj godini izabrao je Tom Hollanda, dok je prema ovom sajtu to Nebojša Dugalić.

Najlepša žena u 2019. godini prema istom portalu je Margot Robbie, prema sudu ovog portala to je Nataša Ninković.

Razočaranje godine: Ljudi širom sveta bili su razočarani završetkom serije “Igra prestola”, dok je ovaj portal izdvojio neosvajanje medalje na Svetskom prvenstvu u košarci.

Fenomen 2019. zasluženo je pripalo Zdravku Čoliću, koga je kraj godine zaustavio u “višestrukom osvajanju Arene” u Beogradu, za strane medije kao fenomen se izdvojila nova kriptovaluta “The bond”.

Pišite nam koji su Vaši

Ostavite prvi komentar na ovaj članak