Nije sve u fit izgledu

“Volela bih da sam to otkrila ranije – ali nikada nije kasno”, počinje priču Viktorijin anđeo Bridžit Malkom.

Reklamiranje luksuznog veša nužno znači perfektno telo, a ono potrazumeva sate, dane i godine u znoju teretana, a ishrana mora pratiti ovaj proces.  Dok devojčice širom sveta maštaju da jednoga dana prošetaju pistom rame uz rame sa Hajdi Klum, Adrianom Limom, Alesandrom Ambrosio i drugim lepoticama, jedna od anđelčića je rešila da odleprša. Za početak odlepršala je u svom stavu i priznanju da ne uživa mnogo u napornim treninzima i skromnom meniju. Ovo je početak, jer će verovatno odlepršati i iz Viktorijinog jata ako nastavi da obelodanjuje pozadinu ove mašinerije. Druge devojke iz njenog reda još uvek objavljuju slike sa treninga uz široki osmeh smehom na licu. Sa druge strane, Malkomova je rešila da ove “srećne slike iz teretane” izbriše sa Instagrama.

‘Radila sam na svom izgledu. And I do not give a f*** about it′, opsovala je.

“Moj život je mnogo više od broja farmerica”, shvata dvadeset i šestogodišnja lepotica i model najslavnije kuće veša na planeti.

U avgustu prošle godine rešila je da prekine sa dijetama i da se pomiri sa svojim izgledom. Australijska lepotica je shvatila da je suviše vremena u svom životu posvetila fizičkom izgledu i sada je spremna da okrene novi list. Shvatila je da iscrpni treninzi i brojanje zalogaja je iznova vraćaju pred ogledalo i navode na razmišljanje o sopstvenoj nesavršenosti. Nisu izostajale ni posmisli kako je isuviše debela i kako nikada nije dovoljno zgodna. Svake večeri legla bi u krevet razmišljajući koliko je kalorija u sebe unela tokom dana, da li je preterala sa večerom,  a jutro bi opet počinjala napornim treninzima.

Nakon 12 godina restriktivne ishrane i intenzivnih treninga, ova devojka je rešila da prestane sa ovakvim načinom života primećujući da joj je on nanosio stalni osećaj krivice.

Sada, Bridžit vežba mnogo opuštenije, ona više na razmišlja o broju unetih kalorija, primećujući da je život prekratak da bi se u toj meri posvetila svom spoljašnjem izgledu i neprekidnoj težnji za fit telom. Još uvek se bori sa ružnim mislima i strahovima od osećaja bezvrednosti, ali ona ostaje dosledna odluci da izmeni sopstveni život.

“Počinjem da se oslobađam”, izjavila je ona.

Sa druge strane, Viktorija Li, njena koleginica sa krilima, još uvek tvrdi da je za njen izgled “kriva genetika”, ali i ustajanje u 6 časova i naporan trening. Za treningom sledi proteinski doručak. Naravno, ona je pravi zavisnik od ustajanja u cik zore i trčanja. Pored toga, veći deo dana provodi u šetnji bilo sama ili sa psom.

Malkomova je ovim priznanjem skrenula pažnju svim sledbenicama kako nije sva sreća u životu biti deo ovog jata i imati skladnu figuru.

izvor: Independent

 

Ostavite prvi komentar na ovaj članak