Ne preterujte sa sastancima

Izlazak sa previše partnera smanjuje šansu da se skrasite i sreću nađete kod jedne osobe, kažu naučna istraživanja.

Ovaj fenomen se često naziva “Overdating” odnosno sindrom previše sastanaka. Koliko god mnogi tvrdili da upoznavanje i viđanje sa mnoštvom potencijalnih partnera može pomoći u uočavanju i shvatanju šta im je zaista potrebno, istraživanja pokazuju upravo suprotne rezultate. Korišćenje društvenih mreža i različitih čet (chat) platformi učinilo je dostupnim brojne slobodne ljude. Tako brzo i bez velike muke možete dogovoriti sastanak sa kime želite, ta široka lepeza mogućnosti i pojedinačnih različitosti može stvoriti konfuziju i udaljiti od fokusa koji je potreban kako bi se pronašao taj jedan idealni partner. Druženje i izlaženje sa mnoštvom ljudi prema Džejmsu Prisu,  savetniku za emotivne veze, stvara opštu konfuziju.

Ako ste se “bacili u akciju” pronalaženja budućeg partnera sa velikom željom da se pored nekoga skrasite nemojte upoznavati više od dva potencijalna partnera u jednoj nedelji.

Osim toga, kao problem se može javiti prečesto upoznavanje ljudi, a sa druge strane nedovoljno upoznavanje suštinskih karakteristika svakoga pojedinačno. Tako se na prvim sastancima svi predstavljaju boljima nego što jesu, zbog toga je neophodno dati vremena kako bismo nekoga upoznali bolje. Takođe, može se desiti da i vama izlasci i sastanci postanu zamorni i iscrpljujući pa da ne uspete da osetite hemiju ni sa kim. Tako se početna zabava, flert i uživanje mogu pretvoriti u ciničnost, hladnokrvnost i bezosećajnost na kraju, a ostvarenje cilja će u tom slučaju biti sve dalje, prema mišljenju Džo Barneta, ljubavnog terapeuta.

foto: thegentlemansjournal.com

someecards

Ostavite prvi komentar na ovaj članak