Najčudnije investicije slavnih

Nakon što je u medijima objavljeno da je Nikolas Kejdž umetnik koji vrtoglave svote novca troši na najneverovatnije stvari i da su ga upravo one dovele do velikih dugovanja i drugih problema, sastavili smo listu najneverovatnijih stvari koje poseduju poznati.

Honorare od filmova Divlji u srcu, Napuštajući Las Vegas, Ukradeno lice, Meteorolog, Grad anđela Nikolas Kejdž je, između ostalog, koristio kako bi posedovao najveću i najznačajniju kolekciju stripova. Prvi objavljeni strip o Supermenu nalazi se u Kejdžovoj kolekciji koja ukupno košta oko 1.6 miliona dolara. On je neko vreme bio vlasik lobanje dinosaurusa stare 70 miliona godina, a koštala je 276 hiljada dolara. Ipak, morao ju je vratiti mongolskoj vladi kada je saznao da je ukradena. On je pazario već i svoju grobnicu, u obliku piramide koja je visoka tri metra. Jedna od neverovatnijih investicija jeste kućni ljubimac – hobotnica, za koju tvrdi da mu pomaže u glumi. Vlasnik je ostrva na Bahamima, ali i najukletije kuće u Americi. Poseduje zavidan broj starih dvoraca u Evropi, u jednom momentu je imao čak 15. Poseduje čak  9 “Rols rojs” automobila.

Bokser i svetski šampion u superteškoj kategoriji Majk Tajson je zbog svojih nestašluka u ranom detinjstvu boravio u popravnom domu. Sada, nakon velike bokserske karijere uživa da se kupa u kadi od čistog zlata.

Džoni Dep se tokom čitave karijere isticao po svojoj specifičnoj prirodi i neobičnim strastima. Umetnik sa zavidnom karijerom ceni starine, pa je za kolekciju antičkog oružija izdvojio oko 5 miliona dolara. Njegova u najmanju ruku čudna priroda navela ga je da bude kolekcionar kostura golubova, rukopisa Džeka Keruaka, ali uz to i brojne lutke Barbike, sa kojima se sudeći prema jednom intervjuu igra u slobodno vreme.

Među ovim investicijama slavnih, nisu sve prošle “najslavnije”. Kim Besindžer je želela da kupi grad koji bi koristila u svrhu filmske industrije. Dala je oko 20 miliona dolara, ali joj ta zamisao nije pošla za rukom.

Ne postoji reč “skupo” za umetnička dela od metala za koja Bred Pit ne bi dao novac. Nedavno je za jednu instalaciju izdvojio milion dolara.

Bil Gejts zna da ceni umetnine ili poznaje zakone tržišta pa veruje da im cena svakog dana raste. Za svesku Leonarda Davinčija, Gejts dao je preko 30 miliona dolara.

Nikol Kidman sakuplja novčiće iz Judeje. Izraelski novac je velika strast zvezdi filma “Mulen ruž”.

Sadašnji predsednik SAD-a Donald Tramp uvek je isticao koliko uživa u luksuzu. Za avion sa zlatnim enterijerom dao je 100 miliona dolara.

Slavni muzičar Rod Stjuart novac odvaja na makete vozova.

Reditelj Kventin Tarantino kolekcionar je video igrica koje su nastale po filmskim hitovima.

Četrdesetšestogodišnji inovator, inženjer i biznismen, Elon Mask, kupio je automobil iz kultnog filma Džejms Bond iz 1977. godine. Lotus Espirit je auto koji je u kultnom ostvarenju mogao da se kreće pod vodom, što u realnosti nije njegova sposobnost. Ipak, ovo je manje bitno, kao i to što automobil ne radi.

Tom Henks pasionirani je sakupljač starih pisaćih mašina. Njegova kolekcija broji oko 200 primeraka, a bez jedne omiljene se ne odvaja. Kada ide na put ili turneju sa sobom uvek nosi “Corone” mašinu za kucanje.

Anđelina Džoli je prvi nož dobila sa samo 12 godina od njene majke. Od tada ona sa velikom strašću sakuplja noževe i poseduje zavidnu kolekciju najrazličitijih noževa.

Slavni košarkaš Šekil Onil kupio je čak tri Bentli automobila, koja mu se jako dopadaju, iako ne može da uđe u njih.

Jedna od najlepših manekenki svih vremena – Klaudija Šifer ima veoma neobičan hobi. Ona sakuplja bube. Njen hobi odnosi se na uginule bube, ali i njihove slike koje “krase” njene zidove, kao i pozadinu na mobilnom telefonu.

izvor: RTS, Muški magazin

foto: PYMNTS.com

Ostavite prvi komentar na ovaj članak