Muzikom do krvi

Olga sa pesmom “Do krvi” započinje solo karijeru

 

Iako je već dugo prisutna na muzičkom nebu domaće scene, Olga je čekala pravi trenutak da zasija u punom sjaju. Nedavno je objavila prvi singl “Do krvi”.

Olga, nekada Vulović, sada Popović, bila je pobednica jedne od sezona muzičkog takmičenja “3K dur”. Kao prateći vokal i violinista sarađivala je sa velikim muzičkim imenima sa prostora Balkana i strpljivo, sa najboljima, sticala iskustvo neophodno za kvalitetno vođenje samostalne karijere. Među autorima sa kojima je sarađivala nalaze se: Zdravko Čolić, Toni Cetinski, Kiki Lesendrić, Željko Joksimović.

“I dalje pevam prateće vokale. To je umetnost za koju je potreban trening, kao i talenat da se oseti, čuje i oplemeni glas soliste. Kada ste solista fokus je na vama, iznosite i emotivno i zanatski celu priču, za koju je interpretacija ponekad bitnija od boje glasa ili tehnike. Potrebno je da nam publika veruje,” navodi Olga.

ol

Foto: Spot za pesmu “Do krvi”

Za profesionalno bavljenje muzikom neophodna je zrelost i iskustvo, smatra ona, to je jedan od razloga zbog kog je čekala momenat da započne solo karijeru. Na scenu je prvi put stala sa tri godine. “Od Kolibrija pa sve do Akademije sa violiinom – to je jedna škola, a show biznis je druga, sa svim izazovima i iskušenjima. U jednom trenutku shvatite da je sve baš onako kako treba, ” kaže Olga. 

Bend Kikija Lesendrića smatra drugom porodicom, jer zajedno sviraju već osam godina. Često nailazi na komentare da je u rodbinskoj vezi sa Kikijem, što demantuje. “Kažu da ličimo, ali smo brat i sestra samo po mikrofonu,” navodi pevačica.

Umetnica smatra da su na našim prostorima dominantne muške muzičke zvezde, dok je za uspeh žena na zvezdanom nebu potrebno više truda i dokazivanja. Za Olgu je značajno i to što su umetnici sa kojima je imala čast do sada da sarađuje različiti – karakterno i muzički. U radu sa njima uvidela je da se uspeh i dugogodišnje trajanje na sceni ne postiže preko noći. “Iako se umetnici međusobno razlikuju, zajedničko im je da su i vredni i talentovani, to je recept za njihovo trajanje, ” ističe ona. 

Velikom šansom u njenoj karijeri smatra rad sa Željkom Joksimovićem na evrovizijskoj numeri “Nije ljubav stvar”. Evrosong 2012. u Bakuu bilo je korisno iskustvo, jer je činila deo velike organizacije takmičenja. “To definitivno jeste najveći festival pop muzike. Bilo je to divno iskustvo i velika čast predstavljati svoju zemlju i nastupati sa Željkom, koji je još jednom pokazao svoj raskošni talenat,” podvlači Olga.

olga evroviyija                              “Na Evrosongu važi pravilo koliko para – toliko muzike”, dodaje ona.

Prekretnica u radu bio je film “Bićemo prvaci sveta”, kada je prvi put radila muziku za film, zajedno sa Kikijem Lesendrićem. Pojavila se u ulozi argentinske pevačice. “Volela bih još takvih iskustava, jer često kroz igru dođete do skrivenih talenata. Bio je to je prvi put da sam svirala teme i pevala filmsku muziku, a na kraju i glumila u filmu,” priča pevačica.  Snimanjem latino numere za film nastala je srpska verzija pesme “Tango”, odnosno sada “Do krvi”.

Iako deli muziku na dobru i lošu, sebe smatra pevačicom bluz emocije, jer svoj talenat najbolje iskazuje u baladama, sevdalinkama i soul melodijama.

Kaže da lepo vaspitanje i osetljivost prema ljudima ponekad nisu prednost, ali to je ono što ona želi da se čuje u svom pevanju. Smatra da se publika ne može slagati.

Pogledajte spot za pesmu “Do krvi”.

Izvor: youtube.com

 

Foto: Sve fotografije preuzete su sa facebook naloga Olge Popović

 

 

 

Ostavite prvi komentar na ovaj članak