“I mi imamo talenat”

Odbojkaški klub OK Stars iz Valjeva pokrenuo je projekat pod nazivom “I mi imamo talent – podrška inkluziji”. Akciji se pridružilo Udruženje “Zagrljaj”. Ovim projektom koordinisao je Nikola Jakovljević, a kroz inkluzivni proces ovom prilikom je prošlo više od 100 mališana. “I mi imamo talenat” projekat je koji podrazumeva treninge prilagođene mališanima sa posebnim potrebama.

Stalni član našeg kluba je devojčica sa posebnim potrebama, odatle ideja za pokretanje ovog projekta. Redovnim prisustvom na treninzima popravila je motoričke sposobnosti, što su potvrdili doktori na njenim redovnim pregledima na VMA”, kaže Nikola Jakovljević, koordinator programa. Tako je nastala želja da ovakvu vrstu aktivnosti pruže i drugoj deci sa posebnim potrebama. Stručnu pomoć pružila je Andrijana Novaković, profesor fizičkog vaspitanja, kao i brojni volonteri među kojima su pedagozi, sociolozi i roditelji dece ometene u razvoju.

“Posebno prilagođeni treninzi uz stručan nadzor profesora i saradnju volontera bili su odlično prihvaćeni od strane dece. Sa druge strane, članovima našeg kluba je povećan nivo svesti, da su deca sa posebnim potrebama njihovi vršnjaci, drugari iz odeljenja, iz zgrade i da je malo potrebno da ih učinimo srećnim. U velikoj meri smo postigli ono što smo zamislili”, zaključuje Jakovljević. Poslednji trening protekao je u gostovanju ekipe Crvene zvezde, koji su se nalazili na pripremama.

Podršku projektu pružili su Grad Valjevo i hotel Omni centar.

Foto: facebook – Projekat “I mi imamo talent – podrška inkluziji”

Ostavite prvi komentar na ovaj članak