Aleksandar Vasić – najbolji asistent Košarkaške lige Srbije

 

 

U razgovoru sa košarkašem Aleksandrom Vasićem juna prošle godine, nakon završene sezone u jednom danskom klubu, saznali smo da nije imao odgovor na pitanje: “Hoće li okačiti patike o klin i posvetiti se poslu za koji si se školovao?” Aleksandar je tada rekao: “Ne znam, ali ću prvo tebi javiti”. Nije javio, jer teren još uvek nije zamenio kancelarijom.

Sezonu je nastavio u valjevskom Metalcu, što je kao valjevsko dete i priželjkivao. Njegovo zalaganje da se dokaže pred lokalnom publikom primetili su i zvaničnici Košarkaške lige Srbije koji su ovog uspešnog momka nagradili peharom za najboljeg asistenta lige.

“Bio sam na dlanu Valjevcima, videli su šta umem, nadam se da sam ispunio očekivanja”, kaže Vasić.

Pozvala sam Aleksandra da sumiramo utiske posle ove vesti.

Vasićev rezultat asistencija u proseku iznosio je 5, 7 u sezoni za nama, a najveći broj asistencija po utakmici bio je 12. “Znao sam da vodim na tabeli asistencija, ali mi je važnije od toga bilo da klub ostvari što bolje rezultate. Uspeh bi bio još veći da smo ušli u Super ligu, iako to nije bio cilj za ovu sezonu, ali smo imali mogućnost”, objašnjava košarkaš.

Prateći rangiranje asistencija, u igri nije kalkulisao kako bi njegovo ime izbilo na vrh tabele. “Nikada nisam izbegavao šuteve, da bi mi pisali asistencije. Igram onako kako mislim da je najbolje za ekipu”, ističe Vasić.

“Dodela pehara košarkašima Metalca”   FOTO: Sreten Pantelić

 

 

“Menjao bih ovu nagradu za ulazak u Super ligu”, navodi Aleksandar.

U prošlogodišnjem razgovoru Aleksandar se nije izjašnjavao po pitanju budućih planova. Sada o tome govori:“Tada sam se nosio mišlju da idem da igram u inostranstvu, jer sam dobio nekoliko ponuda. Sredinom septembra dobio sam ponudu od Duška Đukanovića, što sam prihvatio”, rekao je Vasić. Valjevci su Vasića uvek smatrali talentovanim igračem i dobrim plejmejkerom, što je on želeo i da pokaže igrajući u rodnom gradu.“Publika širom Srbije te pamti samo dok igraš u njihovom gradu, tek tada će vam priznati kakav ste igrač”, navodi on i dodaje:“Pokazali smo valjevskoj publici da imamo plejmejkere počevši od Đokića, Teodosića, Miškovića, Đukanovića i mene, nadam se da će se pojaviti još dobrih igrača na ovoj poziciji”, kaže prvi asistent lige.

Kao i prošle godine i ovaj put je ostao zagonetan kada je reč o novoj sezoni.“Uz predsednika Đukanovića i trenera Počeka pravimo planove za novu sezonu. Cilj više nije opstanak u ligi, već ulazak u Super ligu. Što se mene tiče, rad sam da ostanem u Metalcu, ali je još rano da govorim o tome”, zaključuje najbolji košarkaš među inženjerima elektrotehnike.

Prošlogodišnji intervju sa Aleksandrom Vasićem možete pogledati klikom ovde.

FOTO: Sreten Pantelić

 

 

Ostavite prvi komentar na ovaj članak