Sve sive majice osnivača Facebook-a

Možda nije kul osoba, ali voli funkcionalnost.

Verovatno mnogi razmišljaju o tome koliko novca bi trošili na garderobu, koje robne marke bi nosili i šta bi sve sebi prijuštili kada bi bili najbogatiji ljudi na planeti. Međutim, oni koji to jesu uopšte ne misle o tome. Jedan od njih je osnivač i vlasnik najslavnije društvene mreže Facebook – Mark Zuckerberg. Na svakoj od njegovih fotografija, tvorac najslavnije mreže, izgleda identično. Siva majica kratkih rukava, farmerice i patike siguran su izbor za najmlađeg milionera na svetu. Jednoličan stil imao je i Steve Jobs, koji je uvek na sebi nosio crnu rolku ili bluzu i farmerice. Mnogi se pitaju da li je njihova ležernost neka vrsta praznoverija koja ovim biznismenima donosi neverovatnu sreću u poslu. Veruje se da je jednolično odevanje povezano sa poslovnom produktivnošću gde bi sva pažnja bila usredsređena na posao.

Modni znalci osuđuju Markov skroman ukus za modu, ali to njega nije pokolebalo. Na lični profil sopstvene Facebook mreže postavio je fotografiju njegovog garderobera. U njemu preovlađuju identične sive majice i teksas farmerice. Pošto je njegova objava naišla na brojne komentare, Zuckerberg je objasnio da ne želi da gubi vreme na donošenje površnih odluka, kao što to izbor garderobe zahteva. Svoja razmišljanja opredeljuje isključivo na krucijalna pitanja koja se tiču poslovnog i privatnog života, pa je pitanje odabira odela, za njega, razbacivanje vremenom i energijom. Za sada, Mark svoju pažnju koncentriše isključivo na važne poslovne odluke i planiranje budućih koraka.

“Osećao bih se glupo kada bih rasipao energiju na tako glupe i neozbiljne stvari u životu. Trudim se da pažnju usmerim na pružanje najboljih proizvoda i usluga”, izjavio je Mark.

Ravnodušan stav po pitanju oblačenja preuzeo je i doskorašnji predsednik SAD-a  Barack Obama, koji takođe tvrdi da je previše odluka koje donosi da bi se i time bavio.

Da ne treba tek tako odbaciti stav mladog preduzetnika govori i činjenica da je iz studentske sobe na Harvardu pokrenuo ideju Facebook mreže. Od realizacije do danas zaradio je preko 37 miliona dolara, što ga svrstava u najbogatije ljude na planeti.

“Ako želite da sredite svoj život trudite se da donosite što je moguće manje odluka koje se od vas očekuju, kako biste bili korisniji i bolji u služenju zajednici”, navodi vlasnik Facebook-a.

Kada bismo obratili pažnju na odevanje onih koju nam trendove plasiraju i diktiraju, mogli bismo uočiti da ih ni oni sami slepo ne slede. Svedenost i jednoličnost, reči su koje opisuju način odevanja poznatih kreatora, dizajnera i uticajnih urednika modnih magazina. Oni shvataju prolaznost trendova, kao i važnost koju bi trendovi trebalo da imaju u životu običnog potrošača.

foto: www.pulzo.com

Izvor: www.independent.co.uk

Ostavite prvi komentar na ovaj članak