Sloba Milošević u Prijateljima?

Mislila sam da ne postoji scena koju u seriji Prijatelji nisam primetila, a imajući u vidu broj puta koliko sam je u celini odgledala neverovatno je da postoji detalj koji nisam primetila. A onda sam u Nedeljniku saznala da u seriji postoji naslovna strana koja se tiče NATO bombardovanja Srbije. Dakle, nekadašnji predsednik SR Slobodan Milošević pojavio se u jednoj od scena planetarno najpopularnije serije. Kako?

Naslovna strana časopisa Time, koju u rukama drži Ros, potupno je pokrivena glavom Slobodana Miloševića, a na glavi je stajala meta. Tom prilikom Ros zajedno sa Rejčel putuje u Las Vegas. Raspravljajući se sa Rejčel on joj iscrtava brkove na licu, ona ga poliva pićem, a cela rasprava završava se pijanim venčanjem u Vegasu.

Naslovna strana sa Slobom objavljena je aprila 1999. godine, kada je kod nas bilo bombardovanje. Imajući u vidu obrazovanost i načitanost svojstvenu liku Rosa i ne čudi što se jedini doktor nauka među akterima serije bio zainteresovan za spoljnu politiku zemlje i dešavanja u svetu.

foto: Stvaralište

izvor: Nedeljnik

Ostavite prvi komentar na ovaj članak