Sigurna ruka na poledici

Iako smo navikli da se iza izraza “policija traga” krije neko krivično delo, u ovom tekstu to nije slučaj. Na jugozapadu Poljske, u malom gradu Legnjice, policija traga za ženom koja je prevela baku preko ulice. Ovo nekada nije bila vest, u vremenu kada je ovaj gest bio uobičajen na ulicama gradova sa vaspitanom omladinom. Snimak na kome stara žena, sa štapom i psom koji se vrzma oko nogu, pokušava da pređe ledom prekrivenu ulicu, dok pored nje ravnodušno prolaze stari i mladi sugrađani, ganuo je mnoge. Tek posle dužeg vremena, baki u pomoć priskače jedna žena i prevodi je preko ulice.

Snimak sa gradske kamere osvanuo je na sajtu i na društvenim mrežama, a postavila ga je lokalna policija uz naslov “Malo topline u sred zime”.

Poražavajuće je što je ovo vest u 21. veku. Međutim, izgleda da je neophodno da skrenemo pažnju jedni drugima kako bismo bili pažljiviji prema ljudima koji nas okružuju. Naša mala pomoć nekome mnogo znači. I dok listate ovu vest na vašim smart telefonima, osvrnite se oko sebe i pogledajte da li biste nekome bili od pomoći.

 

 

foto: Cedar County News

Izvor: Beta.rs

Ostavite prvi komentar na ovaj članak