Prvi Open Minded festival u Valjevu

U Valjevu će se od 24. juna održati Open Minded Fest i trajaće do 26. juna. Za lokaciju je odabran jedan od najlepših prostora u gradu kod spomenika Stevana Filipovića. 

Grad Valjevo će biti domaćin najboljim izvođačima današnje scene kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band – Power Jimi i mnogi drugi, ali će se takođe pružiti prilika i lokalnim muzičarima da nastupe na festivalu. Iz godine u godinu, kako festival bude rastao, rašće i grad kao turistička destinacija sa svim svojim ponudama. Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan Festival ne postoji u Kolubarskom okrugu. 

Organizatori su u lokaciji našli inspiraciju za naziv festivala. Njihov motiv je da istaknu želju za slobodom.

„Taj prostor je neiskorišćen, a idealno je mesto za organizaciju ovakve manifestacije. Potencijal je veliki jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa.“ – istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja Open Minded.

Stevan Filipović živeo je samo 26 godina, ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu, u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika, učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma.
Mapa festivala

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Valjeva i Valjevske pivare.

Ostavite prvi komentar na ovaj članak