Pesma “Rajskih ptica”

Nakon debitantskog singla  “Gde si ti?”, muzičke grupe Rajske ptice, a u produkciji IDJTunes™, koja je naišla na veliku pažnju publike, grupa je  objavila još jedan singl  “Tugu sam ti doneo”. Sudeći po broju pregleda obe pesme  prati veliko interesovanje  publike.  Drugi po redu muzički spot  “Tugu sam ti doneo”, objavljena je u Wave Music TV produkciji i posvećena je Dinu Merlinu.

“Pesma je posvećena g. Dinu Merlinu kao čist gest poštovanja prema njegovoj muzici. Melodijski je inspirisana lepotom jevrejske tradicionalne muzike i za sve ljude sa dobrim namerama nada ove poruke je više nego jasna”, naveli su autori pesme.

Za muziku i tekst zadužen je bio gitarista benda Bojan Belić, pored njega  bend čini  Vuk Ćeranić, pevač i Igor Nikić, harmonika i klavijature. Sastav Rajske ptice nastao je 2016. godine u Beogradu, kada je započeo rad na prvom albumu  u produkciji Aleksandra Saleta Filipovića. Osim stalnih članova benda, na izradi albuma učestvuju  gosti Steva Nimčević na bas gitari, Goran Marinković  na bubnjevima, Ivan Simeunović – Termit  na violini i  Minja Belić kao prateći vokal.

“Mi nismo hermetičan underground bend, naša muzika je namenjena svima i jednostavno bismo je nazvali Balkan miksom. Inspiracija dolazi od bosanskih sevdalinki, slavonskih romansi, tradicionalne orijentalne i jevrejske muzike kao i od pop, ska, reggae, dance i drugih žanrova”, objašnjeno je na zvaničnoj facebook stranici benda.

Osim toga, Rajske ptice  navode da su verovatno jedini bend na svetu koji svira u ime nepostojeće zemlje, u smislu granica, kao i da kroz muziku ispoljavaju težnju ka  nediskriminaciji u odnosu na veru, naciju, seksualno opredeljenje i društveni status.

Članovi benda su se trudili da njihovi spotovi nose simboliku i višedimenzionalno značenje.

 

foto: Facebook

video: Youtube

Ostavite prvi komentar na ovaj članak