Parlament razmatra dužinu suknje

I pored protesta u izraelskom parlamentu, žene nisu uspele da se izbore za ublažavanje propisa o odevanju. One će ipak ići u pantalonama i dugim suknjama. Zanimljivo je što dozvoljena dužina suknje nije tačno precizirana, pa će o tome odlučivati stražari na vratima.

“Dogovoreno je da propis o odevanju ostane kakav jeste”, saopštio je Kneset skupština, posle sastanka odbora za rešavanje tog pitanja.

Pošto je obezbeđenje zabranjivalo ulazak pojedinim članicama Parlamenta, čije su suknje po njihovom sudu bile prekratke, ženski deo Parlamenta rešio je u decembru da započne proteste. Sada je odbor odlučio da uvede upozorenje pre izricanja zabrane ulaska u objekat, time će ženama sa kratkim suknjama biti zabranjen ulaz ako pokušaju po treći put da kroče u kratkoj suknji, što će njima ostaviti prostor za kaukulaciju i povremeno kršenje dres koda.

U ovakve i slične objekte se ne može ući u majici, šortsu, haljini, odeći sa obeležijima političkih parola, kao ni u sportskoj odeći. Neophodno je izgledati pristojno kako bi se odalo poštovanje mestu u koje ulazite.

Izvor: beta.rs

Foto: Jakarta City News

Ostavite prvi komentar na ovaj članak