Hoće li “Vero” postati nova omiljena aplikacija?

Društvene mreže bile su do skora zabava mladih. Razlog loših ocena, krive kičme, lošeg vida, neopranih sudova, izostanaka, kasnog lezanja u krevet i još kasnijeg buđenja – ako pitate njihove roditelje.

“Nisi položio ispit? Pa i kako ćeš kad po čitav dan visiš na tom fejsu”, grdili su roditelji. Vremena su se promenila. U želji da virnu u tajni svet svoje dece mreže su počeli da osvajaju i roditelji, brižne tete, a onda i bake. Rasprave o serijama i rijalitijima nisu više smeštene u trpezarije ili na terase dok se ćaska sa komšinicama. Mladi su bežeći od “svevideće” i “virtuelne” kontrole matoraca pribegli samocenzuri, a za njom su išla osvajanja novih društvenih mreža. Sada mogu biti spokojni jer za ovu platformu bake još nisu saznale.

Ljubitelji druženja preko interneta fascinirani su popularnošću nove mreže, koja je tokom protekle noći potresla svet. “Vero” je naziv mreže koja je usled velike navale doživela kolaps u internet saobraćaju, tako da svi oni koji su preuzeli aplikaciju i napravili svoj profil na ovoj socijalnoj mreži neko vreme neće moći da je koriste.

Ideja kreatora bila je da ovu mrežu ne koriste oglašivači, već isključivo privatna lica, koja bi svojim plaćanjem članstva obezbedila postojanje mreže bez reklama i komercijalnih sadržaja. Prvih milion registrovanih korisnika imaće povlastice, odnosno neće plaćati članarinu mreži “Vero”. Osim toga, “Vero” je nastao kako bi bio konkurentan postojećim najpopularnijim platformama za komunikaciju Facebook-u i Instagram-u. Osim toga, sve što objavite na ovoj mreži automatski će biti vlasništvo ove aplikacije, koja će sniniti autorska prava na sve što na njoj podelite. Interesantan je podatak da je Vero pokrenut pre nekoliko godina, ali da do sada nije bio primetan. Pošto su pojedini uticajni korisnici Instagrama podelili sa pratiocima obaveštenje o korišćenju nove društvene mreže, usledela je lavina interesovanja i preuzimanja aplikacije.

izvor: dailymail.co.uk,

www.jutarnji.hr

foto: pixels

Ostavite prvi komentar na ovaj članak