Detalj iz Prijatelja novi modni krik

Poznati svetski brend Balenciaga dizajnirao je jaknu za predstojeću zimu koja je postala popularna na društvenim mrežama. Ovaj komad veliku pažnju zadobio je tako što je inspiraciju pronašao u najgledanijoj seriji na svetu “Prijatelji”.

Svi pasionirani ljubitelji ovog sitkoma znaće već po naslovnoj slici o kojoj epizodi je reč. Naime, Džoji i njegov prijatelj Čendler su se posvađali oko sedenja u fotelji. Džoji je prijatelju zauzeo mesto, on mu se osvetio time što mu je ukrao sav donji veš. Izrevoltirani Džoji rešio da mu se osveti tako što će obući na sebe svu garderobu svog cimera. Dok je nas ljubitelje serije ova scena godinama zasmejavala, pomalo nekonvencionalni modni brend rešio je da na ovome zaradi. Ni manje, ni više nego 9000 dolara po komadu. Ova kupovina može biti smislena ako je posmatramo sa stanovišta ekonomičnosti, tako za 9000 dolara dobijete nekoliko odevnih predmeta, ali ruku na srce, svaki se pojedinačno može naći za mnogo manje novca i u tom slučaju. Ali opet, zašto bi neko na sebe navukao nekoliko komada jakni, a da pri tome ne živi na Aljasci?

Za sve one koji nikada nisu gledali Prijatelje i kojima ta scena ne znači ama baš ništa, ovaj modni krik će izgledati kao da se regal ispovraćao po osobi koja sve ovo nosi na sebi. Moda ide u nekom čudnom smeru, zar ne?

View this post on Instagram

Fall Winter 18

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

foto: printscreen

Ostavite prvi komentar na ovaj članak