Crkva od snega

Jedan bivši građevinac iz Sibira, po imenu Aleksandar Bitjokin, odlučio se da od snega sagradi crkvu. Za ovaj poduhvat odvojio je 45 dana, a crkva je visoka tri metra. Pošto on živi u oblasti Omsk, na jugozapadu Sibira i do prve crkve putuje nekoliko desetina kilometara, rešio se da sagradi crkvu, makar i privremenu.

Pratio je glas u svom srcu. On je posvećeni vernik i hteo je da se moli u crkvi, ali pošto nemamo načina da redovno idemo do grada ili obližnjih mesta, odlučio je da napravi jednu ovde“, rekla je Aleksandrova majka Tatjana.

Za izgradnju crkve sakupio je 12 kubnih metara snega, što za Aleksandra nije predstavljalo problem, jer je u ovoj godini u Omsku palo mnogo snega.

Nekadašnji građevinac je svoj posao napustio zbog zdravstvenih problema, ali ga bolest nije sprečila u nameri da sagradi ovu crvku. Kada je napadao prvi sneg, pomolio se i počeo sa gradnjom. Najteže mu je palo pravljenje oltara i kupole od snega. Pošto je crkva sagrađena komšije su počele da donose ikone kako bi ukrasile zidove ove bogomolje.

Pogledajte kako crkva izgleda.

 

 

izvor: rts.rs, rt.com

Foto: screenshot – Youtube

Ostavite prvi komentar na ovaj članak